söndag 21 augusti 2011

Blixtvisiten till Köpenhamn och Oslo (jobb) torsdag-fredag innebar mest väntande på flygplatser, något jag gör några gånger per månad numera.
När man var liten innebar det alla möjliga festigheter man fick testa, gigantiska chokladaskar i guldpapper, godis i alla möjliga färger och former, trevliga restuaranger till överpriser. Men också väntandet, kliandet och stelheten i benen efter flera timmar av att sitta ner.

Nu när det är vardagsmat med resande är det svinenkelt att hitta bättre alternativ. Jag hittade en underbar buffé (älskar bufféer!) med en massa godsaker, ångkokt lax, kyckling, pesto, rostbiff, rökt lax, ägghalvor, permasanost. Mat fullproppade med proteiner, bra fetter och långsamma kolhydrater.


Så för er jetsetare som skyller ohälsa på ert runtfarande, här är några tips;
- Bra mat finns förmodligen på alla flygplatser/tågstationer numera. Om inte kan du komponera din egen. Ser salladerna tråkiga ut, be att få köpa till din favoritost eller grönsak eller byt ut dressingen mot lite tzatsiki. Köp en hamburgare men utan bröd och be om extra sallad istället för pommes. Välj bra alternativ på bufféerna, och ta liiiite utav dina favoriträtter (med 5-6 stycken olika rätter blir det förmodligen en full tallrik ändå). Du kan alltid ta om om du inte är mätt, men förmodligen kommer du känna dig ganska nöjd.
- Har du redan ätit och behöver lite snabb energi eller ett mellanmål; köp en påse osaltade nötter men lämna de torkade frukterna (kalori -och sockerrika). Eller hitta ett pressbyrån och köp en burk keso, osötad yoghurt eller några ostskivor.
- När benen började klia, ta en sväng om i flygplatsgångarna. Jag ser förmodligen inte klok ut där jag knallar fram och tillbaks utan något särskilt mål, men oj vad skönt det är att slippa stelheten som förföljer mig i timmar efteråt.


En guldig chokladask och en flaska whisky fick följa med hem i alla fall, till J :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar